Garrett aniversează 20 de ani tehnologie la cel mai înalt nivel, pentru turbosuflante, în Bucureşti

  • Fabrica din Bucureşti a contribuit la existenta a peste 40 de milioane de motoare cu turbosuflante, montate pe vehicule la nivel global
  • Forţa de muncă locală a crescut cu peste 400% din 1998, de când unitatea de producţie şi-a început activitatea

Bucureşti, România, 21 noiembrie 2018 – Garrett Motion Inc. (NYSE: GTX), furnizor de tehnologie de vârf care permite vehiculelor să devină mai sigure, mai conectate, mai eficiente şi mai prietenoase cu mediul, sărbătoreşte astăzi împlinirea a 20 de ani de producţie în cadrul fabricii sale de turbosuflante din Bucureşti.

Olivier Rabiller, Preşedinte și CEO Garrett şi Ovidiu Mazilu, Directorul fabricii, au fost gazdele mai multor demnitari în cadrul unui tur al facilităţii de producţie. Printre oficialităţile prezente s-au numărat: Excelența Sa, domnul Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România; doamna Cristina Cocîrlă, reprezentant al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat și domnul Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Fabrica Garrett din Bucureşti are în prezent aproape 900 de angajaţi care sustin activitatea a 14 module de fabricatie avand ca rezultat productia de turbosuflante ce echipeaza mai mult de 25 de mărci din sectorul auto din Europa, cele două Americi şi Asia.

“Brandul Garrett – Advancing Motion este cunoscut în întreaga lume pentru tehnologia diferenţiatoare care ajută producătorii de autovehicule să-și îmbunătăţească performanţele motoarelor şi manevrabilitatea vehiculelor, în combinaţie cu o mai mare eficienţă a consumului de combustibil şi reducerea emisiilor poluante”, a spus Rabiller. “Fabrica din Bucureşti este un reper de marcă al succesului nostru global, oferind clienţilor noştri soluţii inovatoare, de clasă mondială, care să le satisfacă nevoile. Pe măsură ce cererea pentru produsele noastre continuă să crească la nivel global, operaţiunile noastre din România vor continua să joace un rol important în atingerea succesului nostru global.”

Garrett, fostă Honeywell Transportation Systems, a devenit o companie independentă, tranzacţionată public, la data de 1 octombrie 2018, în urma procesului de desprindere din Honeywell a unei companii cu peste 60 de ani de activitate, care a pionierat utilizarea turbosuflantei in industria auto în anii 1950.

“Fabrica din Bucureşti a fost mai mult decât un contribuitor esenţial la creşterea noastră globală din ultimele două decenii, a ajuns să însemne un model al succesului”, a spus Rabiller. “Evoluţia acestei unităţi, de la scopul ei iniţial de producător specializat de componente la statutul ei actual de mare producator de clasă mondială vorbeşte de la sine despre talentele locale şi de mândria cu care angajaţii Garrett de aici, din România, fac tot ceea ce fac.”

Ovidiu Mazilu a spus că fabrica Garrett din Bucureşti a început ca producător de componente în 1998, înainte de a incepe producţia de turbosuflante în anul 2003. Astăzi, aceasta este cea mai mare unitate de producţie de turbosuflante din lume şi continuă să caute noi oportunităţi de îmbunătăţire a operaţiunilor. “Aici, în Bucureşti, am adoptat Industrial Internet of Things (IIoT), digitizarea şi automatizarea pentru a ne îmbunătăţi eficienţa şi creşterea productivității în anii care urmează”, a spus Mazilu.

Pe lângă fabrica din Bucureşti, Garrett are in România si cel mai mare sediu pentru functii suport la nivel global precum achiziții, productie, retea de furnizori, lanț de distribuție, tehnologia informaţiei, resurse umane, financiar, marketing şi comunicare.

Garrett se bucură de relaţii de colaborare de lungă durată cu producători globali de vehicule de marcă şi are un istoric dovedit în excelenţă operaţională. În prezent, deserveşte aproximativ 40 de producători auto la nivel mondial prin intermediul a 13 fabrici pozitionate strategic şi a cinci centre de cercetare-dezvoltare pentru a acoperi cererea globala.

Garrett are peste 7.500 de angajaţi la nivel mondial, incluzând circa 1.200 de ingineri care au contribuit sau contribuie la cele 1.400 de patente emise sau în aşteptare. Pentru anul 2017, veniturile Garrett au atins aproximativ 3,1 miliarde USD. Informaţii suplimentare despre Garrett sunt disponibile pe noul site web al companiei la adresa http://www.garrettmotion.com.

Despre Garrett

Garrett (www.garrettmotion.com) este un lider tehnologic diferenţiat, deservind clienţi la nivel mondial de mai bine de 65 de ani. Tehnologia de ultimă oră Garrett permite ca vehicolele să devină mai sigure, mai conectate, mai eficiente şi mai prietenoase cu mediul. Portofoliul nostru de soluţii de turbocompresare, alimentare electrică şi software auto facilitează industriei auto redefinirea şi progresul noţiunii de mişcare. Pentru mai multe amănunte despre Garrett, vă rugăm să vizitaţi www.garrettmotion.com/news.

MEDIA
Mike Stoller
Garrett Motion
+1 734 392 5525
michael.stoller@garrettmotion.com