Garrett Motion și Leaders vor pregăti 200 de studenţi pentru job-urile viitorului

Garrett Motion, furnizor de tehnologii de vârf pentru industria auto, şi Fundaţia Leaders dau startul unui amplu program educaţional digital, care vizează domeniile Ştiinţei, Tehnologiei, Ingineriei şi Matematicii (STEM). La atelierele digitale sunt aşteptaţi să se înscrie până la 200 de studenţi. Garrett a colaborat cu Fundația Leaders pentru a dezvolta curricula și implementa ambițiosul proiect – denumit “The Next Generation of Innovators”.

Garrett Motion, furnizor de tehnologii de vârf pentru industria auto, şi Fundaţia Leaders dau startul unui amplu program educaţional digital, care vizează domeniile Ştiinţei, Tehnologiei, Ingineriei şi Matematicii (STEM). La atelierele digitale sunt aşteptaţi să se înscrie până la 200 de studenţi.

Garrett a colaborat cu Fundația Leaders pentru a dezvolta curricula și implementa ambițiosul proiect – denumit “The Next Generation of Innovators”.

Născut din angajamentul companiei pentru o cultură a inovației și în conformitate cu programul de sustenabilitate al Garrett – WeCare4, proiectul “The Next Generation of Innovators”  își propune să ofere un cadru educaţional și de mentorat studenţiilor din universităţi cu profil tehnic şi economic, încurajându-i să urmeze o carieră în domeniile STEM.

Dezvoltate inițial ca activitate de clasă, echipele Garrett și Leaders au lucrat rapid pentru a transfera programul educaţional pe o platformă virtuală, astfel încât tinerii să poată beneficia în continuare de cele mai bune programe extracurriculare și să se conecteze la cele mai noi tendințe din domeniile lor de studiu.

“Educaţia este fundamentală pentru inovaţie şi pentru progresul societăţii. În Garrett Motion, educaţia este unul dintre pilonii culturii organizaţionale. Garrett investeşte constant atât în dezvoltarea angajaţilor noştri, cât şi în pregătirea tinerelor talente”, a declarat Constanţa Nazarcu, Managing Director Garrett Motion International Services – companie care opereaza centrul de dezvoltare software şi biroul de servicii corporate Garrett din Bucureşti.

“Avansul tehnologiei schimbă într-un ritm mai rapid ca niciodată felul în care trăim, lucrăm şi gândim, făcând educaţia STEM un domeniu critic. Mai mult, pentru fiecare dintre noi, este vital să investim timp şi efort în dezvoltarea noastră şi să ne pregătim cât mai bine pentru un viitor care bate la uşă”,  a completat Constanţa Nazarcu.

“Atelierele dezvoltate de Fundatia Leaders în parteneriat cu Garrett Motion îşi propun să ofere studenţilor o resursă educaţională în completarea celei universitare. Ne dorim ca aceste ateliere să fie cât mai interactive şi să ofere participanţilor mai mult decât cunoştinţe: să le ofere inspiraţie”, a declarat Beatrice Alexandrescu, director de programe, fundaţia Leaders.

Programul, care se va derula exclusiv online, se va derula în două sesiuni: octombrie – noiembrie 2020 şi aprilie – mai 2021, iar numărul locurile disponibile la fiecare workshop va fi cuprins între 25 şi 50, în funcţie de tematică. Studenţii interesaţi se pot înscrie la sesiunea din această toamnă completând următorul formular. Toate atelierele vor fi live şi vor oferi mai mult decât cunoştinţe tehnice, fiind gândite ca un ghid către job-urile viitorului.

“Ne dorim ca participanţii sa poată interactiona cât mai mult cu trainerii şi mentorii din cadrul proiectul, să existe un dialog care să îi ajute să identifice ariile noi pe care ar trebui să le exploreze pentru a fi cât mai bine pregătiţi pentru viitor”, a adăugat Beatrice Alexandrescu.

Despre WeCare4

Programul de sustenabilitate WeCare4 începe cu misiunea Garrett Motion: să sprijine producătorii în demersul lor de a face vehiculele mai sigure, mai conectate şi mai prietenoase cu mediul. Programul are doi piloni: inovaţie şi operaţiuni responsabile. Află mai multe pe www.garrettmotion.com/sustainability.

Despre Garrett Motion în România

Prezentă de peste 20 de ani în Bucureşti, Garrett Motion operează în România una dintre cele mai mari fabrici de turbosuflante Garrett din lume (Garrett Motion Romania SRL), un centru de dezvoltare software şi un centru de servicii corporate (Garrett Motion International Services SRL).

Garrett Motion Inc

Garrett Motion (www.garrettmotion.com) este o companie de tehnologie cu o tradiţie de peste 65 de ani în domeniul automotive. Portofoliul companiei include soluţii pentru motoare cu combustie, hibride şi electrice, dar şi software auto pentru vehicule conectate. Garrett are peste 7.500 de angajaţi la nivel mondial, incluzând circa 1.200 de ingineri care au contribuit sau contribuie la cele 1.400 de patente emise sau în aşteptare. În anul 2019, Garrett au înregistrat venituri de aproximativ 3,2 miliarde USD.

Despre Fundația LEADERS 

Fundația LEADERS este un accelerator de experiențe și inspirație, care formează lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundaţia ajută tinerii să îşi descopere potenţialul şi să devină lideri cu valori şi principii solide. Mai multe detalii găsiţi pe leaders.ro.